tisdag, april 05, 2005


Fredagen den 8 april är det ROMERNAS NATIONALDAG Posted by Hello

Mera hets mot homosexuella


Åtal mot kristen sajt
Åklagaren i Stenungsund Per-Olof Hermansson åtalar internetsajten Bibeltemplet för hets mot folkgrupp.

Artiklar Av Björn Pedersen
Tisdag, 5 April 2005

" Det står till exempel att ju tidigare bögen får möta sin bödel, desto färre blir hans synder

"

NYHETER Det är främst uttalanden i webbplatsens gästbok som fångat Per-Olof Hermanssons intresse, och som gjort att han förbereder åtal mot administratörerna av sajten.

– Det finns uttalanden som går över gränsen. Det står till exempel att ju tidigare bögen får möta sin bödel, desto färre blir hans synder, sade han till Kyrkans Tidning i januari när målet förbereddes. - Den som är administratör för hemsidan har ansvar för att ta bort den typen av inlägg men har inte gjort det.

Lagen om elektroniska anslagstavlor
På sajten finns en avdelning som heter ’Sodomania’ och som innehåller ”information” om homosexualitet och homosexuella.

I den avdelningen ger administratören Leif Liljeström en sträng bibeltolkning på homosexualitetens syndfullhet, och i gästboken uttalar signaturen Klas-Göran att ”ju tidigare bögen får möta sin bödel, desto färre blir hans samlade synder och desto bättre hans utsikter inför evigheten".

Genom att tillåta sådana uttalanden har Leif Liljeström enligt Per-Olof Hermansson gjort sig skyldig till hets mot folkgrupp. Dessutom har han gjort sig skyldig till brott mot lagen om elektroniska anslagstavlor.

Green-domen kastar skugga
Hovrättens friande dom mot Pastor Åke Green kan dock kasta en skugga över detta åtal. Åtalet mot Bibeltemplet har nämligen stora likheter med åtalet mot Åke Green.

Det är oklart om åtalet mot Bibeltemplet kommer att påverkas av Green-friandet, men med tanke på att det i båda fallen är en åsikts- och tryckfrihetsfråga kan Hovrättens dom bli den vägledande när tingsrättsförhandlingen inleds 5 april i Stenungsund. BJÖRN PEDERSEN Posted by Hello

Welcome to Carl-henrik:s Blogg

Hope YOU fund something good!